zondag 28 maart 2010

Bedankt voor alle steun.

Namens onze moeder:
Lieve mensen allemaal,

Ik vraag Dennis en Matthijs om dit namens mij te posten op jullie sites.
Ik ben nogal een digibeet en Mike was altijd mijn rechterhand wat dit soort dingen betrof.

Ik wil jullie hartelijk, heel hartelijk bedanken dat jullie bij ons waren om Mike naar zijn plekje te brengen.
De berichtjes, kaarten en lieve woorden en gebaren waren hartverwarmend.
Zonder jullie hadden wij mike niet zo'n mooi, waardig en warm afscheid kunnen geven, uit het diepst van mijn hart:
Bedankt allemaal !

Wilma Bakker.

---------------------------------------------------------------------------

Ook wij Natascha, Matthijs en Dagmar, Dennis en Anneleine, willen jullie bedanken voor alle steun de laatste dagen en eigenlijk al weken.
We hebben allemaal heel sterk het gevoel dat Mik nog om ons heen is. We zullen Mik nooit vergeten en we missen hem allemaal ontzettend.

Als er nog iemand een foto van Mike wil hebben, laat dat dan even weten, dan sturen wij hem op, we hebben er nog een heleboel over.

Mensen, BEDANKT.

zaterdag 13 maart 2010







Lieve mensen,

Wij willen jullie nu tussendoor al bedanken voor alle lieve reacties op deze blog, het sterkt ons in deze dagen, de vele reacties op de blog zegt wel wat over Mike.

De mensen die de kaart via de post hebben gekregen die hebben een blanco herinneringskaartje ontvangen die ze kunnen vullen met een gedachte aan Mike, deze kaartjes liggen ook klaar voor de mensen die geen persoonlijke kaart hebben gehad. Bij het auditorium waar de herdenkingsdienst gehouden zal worden kunnen jullie deze kaartjes invullen en inleveren.

Een lieve groet van ons allemaal.

woensdag 10 maart 2010

Rust zacht lieve Mike Bakker...

Onze lieve, dappere Mike heeft toch na circa 45 min bloedingen gehad...
Niemand kon meer iets voor hem doen, hoe pijnlijk ook. Ze hebben nog wel laatste zakken bloed gegeven en longfoto's gemaakt in de kleine hoop dat het zou stoppen.

De longfoto's zagen er op dat moment weer net zo uit als voor dat Mike de OK op ging, alleen daar had hij een hele nacht achter zich gehad en nu maar een klein uurtje.

Mike is heel rustig ingeslapen nadat alle apparatuur was uitgezet, hij liet zelfs nog een traantje...

Lieve Mike, WE ZULLEN JE MISSEN !! WE HOUDEN VAN JE !!

Terug op de IC

Nou Mike is net weer terug gebracht naar de IC.

De cirurg die de longen erin heeft gezet is ook de cirurg die deze operatie heeft gedaan.

Hij heeft de borstholte weer gesloten, geen gaasjes achtergelaten en veel stollingen weggehaald om de longen en het hart voldoende ruimte te geven.

Hij heeft aangegeven dat de kans nog steeds klein is, maar de kans is er nog...

Mike moet nu verder knokken, elke minuut dat de bloeding minimaal is is er 1 en van die minuten moeten we uren maken en van de uren dagen en weken...

Wel is het zo dat als Mike nu zeer krietieke uren meemaakt. Als er nu snel weer een bloeding is, dan is er geen hoop meer...

Wij duimen en hopen door dat we tot vanacht iig geen bloedingen voor de kiezen krijgen...

Het begin van het wonder is er, kom op Mike !!

Naar de OK

Mike is om half drie naar de OK gebracht (er liep een andere operatie iets uit).

Hij was redelijk stabiel, maar had wel een harde buik.
momenteel zijn de waardes in het bloed al iets beter (minder verdunner) dit gaan ze er dus ook niet meer ingooien (loogiesch), de bloedneus die mik al 12uur had is nu bijna weg. De operatie is uitgesteld maar hij is nu weg (half 3), hij is nu dus weg gebracht richting de OK, ze zeiden toen dat het bloeden heeeeeeeel iets was afgenomen, maar dat ook het zuurstofgehalte in het bloed daarbij naar beneden gaat, daarbij plast hij minder en is zijn buik erg hard, dit kan betekenen dat de andere organen overal onder lijden, en dit willen we niet want dat kunnen we er gewoon echt NIET bij hebben nu..

Het is maar goed dat mik weer geopereerd word, voor alles weer uit de hand loopt. dat is het natuurlijk al, maar toch.

groet ons, bedankt voor alle steun en duimen en kaarsjes etcetc !!

Dat doet ons goed !!

KOM OP MIKE JE KAN HET !!

Update

pfff... ik weet even niet wat we moeten posten hier.. Dennis en ik zitten met tranen over de wangen de berichten te lezen... hij moet !!



gisteren dus om 20:45 te horen gekregen dat het bloeden niet ging stoppen en dat door het bloed zijn hart en longen te weinig ruimte hadden..

Om 21:00 is hij naar de ok gebracht voor het openmaken van de wond en het proberen te stoppen van het bloeden. Ook is het bloed weggezogen dat niet via de drains werd afgevoerd. Hij heeft het zwaar, heel zwaar gehad... Zijn hart is er namelijk ook mee gestopt en ze hebben hem moeten reanimeren. Dit is "goed" gegaan. Hij was 23:30 weer op de ic, verre van stabiel... erg krietiek...



De 4 chirurgen zijn toen naar ons toegekomen en hebben ons gemeld dat als hij niet wat meer naar stabiel toe zou gaan komende uren dit het laatste was wat ze medisch voor hem konden doen... Hij moes nu zelf knokken



Na een uur de wacht te hebben gehouden zijn we allemaal toch proberen een rust moment te pakken. Hij bleef verre van stabiel en de 3 artsen zijn continu bij hem om medicijnen en zuurstof te regelen en optimaliseren. De longen zijn op dit moment het probleem nog niet, maar die hebben door het vervangen van AL mike zijn bloed door ander bloed en het toedienen van extreem veel vocht en pretnison, stollingsmiddel etcetc een enorme klap gehad. Het is ook afwachten hoe die zich de komende tijd zullen houden...



Vanacht om 04:00 is er nog iemand geweest die al zei dat het er niet goed uitzag en dat er om 08:00 met de wisseling van de teams (dag, nacht) nog 1 keer uitvoerig werd gekeken en besproken, maar dat we van het ergste moesten uitgaan.



Om 09:00 zijn we naar een kamertje toegeroepen en hadden we ons erop ingesteld dat we afscheid zouden gaan nemen van onze Mike... De artsen hadden overleg gehad en hadden toch nog een kleine, zeer kleine kans gezien voor hem en rond 12:00 gaat hij weer naar de Ok... om de bloedingen te stelpen en gaas achter te laten om het stollen te helpen.



Wij hopen dat dit het wonder is waar we allemaal zo zo ontzettend hard voor hebben zitten duimen en bidden !!!



MIKE VECHTEN NU ALS NOOIT TEVOREN !!!!



maar we weten wel dit dit een zeer kleine kans is... maar elke kans is er 1 ! en die moeten we aangrijpen, hoe moeilijk het ook is om het ene moment afscheid te nemen en het andere weer iets hoop te krijgen... Het maakt een ieder kapot, maar we moeten het doen voor Mike !!

dinsdag 9 maart 2010

KUT !

Even kort,

Doordat mik zn longen geplakt waren, moesten ze het los ' trekken/snijden' hierdoor komt een grote wond in de longwand, doordat mik bloedverdunners krijgt/kreeg konden ze het bloeden niet stelpen. ze zijn vanaf 4uur tot net bezig geweest met stelpen van het bloed, het was dwijlen met de kraan open! Wij kregen rond half 6 dit te horen, dit was zoo'n grote schok omdat we dachten dat het echt heel goed ging.

De stand nu: mik is net 5 min geleden terug gebracht van de OK, hij zit niet aan de hartlong machine, ze hebben het bloeden onder ' controlle' doormiddel van bloedstolsel spul.

Hij is nu terug, hij blijft op de IC de komende dagen omdat het aankomende dagen/weken kritiek is. het kan namelijk weer gaan bloeden en wanneer dit te erg word gaan ze mik meteen weer opereren!

Mik blijft aankomende dagen zowieso in slaap, wij blijven hier aankomende dagen allemaal slapen. We zullen jullie natuurlijk proberen op de hoogte te houden, maar we moeten echt harder duimen.. Mik is echt een vechter !!!

dennis

Goed nieuws !!!!

mensen, na lang wachten hadden wij met elkaar afgesproken dat we rond 1uur gingen bellen om te vragen hoe het was..
Nog voordat wij konden bellen kwam Dr v/d Graaf aanlopen..

Er waren geen complicaties bij het verwijderen van de rechter long, cflongen zijn verkleeft dus dat moeten ze los snijden.
De 1e long zit er in, de rechter, en Mik ademt er al zelf mee (zover dat kan onder narcose). Dus er is nog geen hart/long machine aan te pas gekomen.

De mensen die de operatie begeleiden waren in het begin een beetje boos zelfs, omdat de longen eigenlijk te GROOT voor Mik zijn, het past wel goed dus we hebben er super vertrouwen in. Maar ondanks dit nieuws blijven we duimen op een goede afloop... hopelijk duimen jullie met ons mee.

Vanavond meer, groetjes een blije Dennis en fam. (!!!!!)

Groen voor Mik

Hoi, daar zijn we dan. Het is zoo'n extreme nacht geweest, we hebben ruim 7uur gewacht, niet geslapen.. mik (en wij daarbij) zaten er echt doorheen, ook ivm de vorige oproep die we eigenlijk nog niet eens hebben verwerkt.

Ze hebben expres langer gewacht zodat het echt het laatste moment was, dus hij word nu echt geholpen!

Mama en natas zijn met hem mee gegaan naar boven, Mik krijgt daar nog enkele infuuzen en allerlei meet apperatuur. Daarna word Mik in narcose gebracht en krijgt hij een epidraal, beademing, catheter enz.

Doordat mik geplakte longen heeft kan het veel langer duren dan normaal, wij houden zelf rekening met ruim 10uur.

Wij worden zo naar de ic gebracht zodra mama en
Natas terug zijn, daar is een familie kamer voor ons.

Het wachten is nu alweer begonnen voor ons, Mik slaapt lekker, dromen over zijn auto en over fietsen, rennen, met de honden lopen en natuurlijk zijn Nissan Skyline!

Het is begonnen, zijn nieuwe leven!!!!!!!!!! DUIMEN MENSEN!!!

2e aanbod donorlongen !!!!

Het is weer zover. Zojuist telefoon gehad van VD Graaf.
De ambulance heeft nog 2 spoedritten, en die komt er dus zo aan..

Spannende zaak weer, VD Graaf had goede hoop.

More laterr

zondag 7 maart 2010

the day after

Nou, zit je dan, had toch liever daar gelegen... Of toch niet.. Nou het is gewoon een dubbel gevoel.

Ik sta natuurlijk ZEKER achter de operatie, en ga hem met volle moed aan, allen als je eenmaal de operatiekamer wordt ingereden, ga je liever terug. Maar toch ook weer niet... haha, het is allemaal erg ingewikkeld, en dat merk je ook aan de dagen erna.

Op het punt dat je gebeld wordt is alles normaal, je slaapt. Daarna gaat alles op de automatische piloot, totdat je het ziekenhuis weer uit loopt, zonder de nieuwe longen.. Dan gaat het allemaal dagen, en bedenk je opeens wat er allemaal is gebeurt, erg onwerkelijk, gezien je binnen 5 minuten van de OK weer buiten loopt.. Erg raar!

De onderzoeken vielen me overigens nog mee, ik heb nog niet meegemaakt dat de epidraal werdt gezet, gelukkig, maar de rest is allemaal gebeurt.

De volgende dag, was ik toch blij dat het niet was gebeurt, want de aangeboden longen waren niet goed, DUS die wou ik natuurlijk niet hebben, en niemand niet!
Het is gewoon allemaal erg onbegrijpelijk, vooral als je nu gaat bedenken hoe het was geweest als de transplantatie wel was doorgegaan, hoe ging het nu, kon ik al van de beademing af, enz..

Het is misschien beter om daar niet mee bezig te zijn, misschien moeten we het gewoon deels vergeten, en leren ervan. Want het was een zeer goede generale repetitie!

vrijdag 5 maart 2010

ROOD

helaas... nadat mik naar de operatiekamer is gebracht kwam hij naar 5min terug, rood licht. De 2e check in het ziekenhuis vonden ze de longen niet goed genoeg.. helaas...

op naar de volgende keer.

EEN OPROEP !!!

Goedemorgen,

Om 3:42 werd er gebeld dat er longen zijn voor Mike.
Direct met z'n allen naar het ziekenhuis... heel raar gevoel, alles gaat op de automatische piloot... De ambulance kwam naar Mik toe, Mike heeft samen met de ambulance zijn vriendin -Natascha- opgehaald en is direct door gereden naar UMC in Utrecht.

Matthijs, Dagmar, Mama, Anneleine en ik zijn de auto ook ingestapt richting Utrecht (4:02). Wij waren net iets eerder bij Utrecht als mik. (goh hoe kan het haha.)

Mik heeft net bloed geprikt op de spoedeisende hulp, en gaat nu van kamertje naar kamertje... Hij is erg rustig, is er klaar voor.. Mike baalt er natuurlijk wel van dat juist nu, net de auto klaar is, de longen er zijn... maar longen zijn 100x belangrijker natuurlijk !!

Nu eerst afwachten.. afwachten op groen licht !