dinsdag 26 januari 2010

Shoot @ Frankboots.nl

Mijn Schatje;
Ik wou al langere tijd een mooie foto hebben van mijn vriendin, overal staat ze natuurlijk prachtig op, maar om dat vast te laten leggen door een erkent fotograaf was nog een 'droom' van mij.

Vorig jaar was ik er al mee bezig, lange tijd het idee gehad, en op een gegeven moment de stoute schoenen aan getrokken, en als verassing voor me liefje deze shoot geregeld. Natuurlijk wist ik al wel dat Natascha er volledig achter zou staan. Anders had ik het niet zo aangepakt.

Ge-wel-dig vond ze het. En natuurlijk erg spannend. Frank is een man die goed 'regisseert' dus Natascha moest flink aan de bak. Maar de foto's zijn prachtig geworden.
We hebben het één en ander al afgedrukt, en ik wil nog een foto van 1 bij 1 op mijn kamer hebben. Zodat ik, als ik Natascha mis, haar toch nog een beetje bij me heb.

Ik zal jullie niet in spanning laten, en hier een paar foto's plaatsen.


Wil je ook zulke mooie foto's? Bezoek dan Frankboots.nl en mail hem! ^^

dinsdag 19 januari 2010

50 jarige mams.

Laten ik maar eens een berichtje typen, dit maal over mijn moeder die Sarah heeft gezien. Altans dat zeggen ze want ik heb haar er nog niet over gehoord.

Daarnaast sluiten we nu het discussiestukje af over het sagegratie beleid, wat op mijn vorige blogje is ontstaan, 31 reacties tot gevolg. Men kan ermee eens zijn of niet, als ze ons Oudfokkers maar in hun waarde laten. Het voelt goed, dus wij gaan ermee door, lekker egoïstisch maar dit is voor ONS het beste.


Maar goed, me mams werd 50. En dat moest gevierd worden ook, ze heeft 3 zoons dus dat mocht NIET voorbij gaan zonder een party en de hele tuin versierd..!
Zo begon afgelopen vrijdagavond het versieren. We hadden een aantal dingen geregeld. Een grote 50, een pop en natuurlijk een spandoek. Hier dan 3 pics daarvan :)
Het spandoek;
De pop. :)
De verlichte 50 op het dak;
Op de versiering kregen we vele reacties, wat overigens logisch was, want de verlichte 50 (die dikke 2 meter hoog is) zie je al van heinde en verre staan. Ook wel leuk want zoiets hebben wij ook niet eerder gezien!

Na vrijdagavond was het dus feesten geslagen, zaterdagavond hadden wij http://villabailar.nl afgehuurd. Wat moeders natuurlijk niet wist. Daarnaast hadden we 55 man uitgenodigd en was de hele avond voorzien van hapjes en drankjes. De crew die werkte was ongeveer zelf samengesteld gezien dit het thuishonk is van Matthijs.
De avond verliep erg leuk, me mams was verrast en alle mensen vonden het leuk. Er hing een gezellige sfeer en de stemming was opperbest.
We hadden in de kaart (zelfgemaakt door Anneleine) wat extra informatie gedaan en daarbij ook de vraag of iedereen een zakje drop en pepermunt wou meenemen. Dus namate de avond vorderde waren er ook telkens meer pepermunt en dropzakjes in huis. Overigens zijn we nu 3 dagen verder en zijn er al 5 zakken op.
Gister was ze dan echt jarig, savonds waren er nog 20 man op de koffie, om nog even na te praten en de 'echte' dag niet voor niets voorbij te laten gaan.

Kortom, de verjaardagsparty is geslaagd.



vrijdag 15 januari 2010

Levensverwachting na transplantatie

Even ter info;

In Nederland geven de transplantatiecentra een indicatie van de levensverwachting die gebaseerd is op de kennis tot nu toe.

Factoren die medebepalend zijn:

Leeftijd
Conditie
Gezondheidstoestand
Manier van leven
Levensinstelling

Harttransplantatie: 15 á 20 jaar
Langstlevende Nederlandse hartgetransplanteerde: 22 jaar na transplantatie

Longtransplantatie: 5 á 15 jaar (afhankelijk van de aandoening)
Langstlevende Nederlandse longgetransplanteerde: 19 jaar na transplantatie

Hart-/longtransplantatie: ongeveer 5 jaar
Langstlevende Nederlandse hart-/longgetransplanteerde: 17 jaar na transplantatie



De gemiddelde orgaan-overlevingscijfers (= tijd tot aan retransplantatie of overlijden) voor Europa zijn:

Hart
1 jaar: 85%
5 jaar: 68%
10 jaar: 60%

Long
1 jaar: 75%
5 jaar: 42%
10 jaar: 20%

woensdag 13 januari 2010

Reunie FOK4

Ik voel nog niets, ik ben nog niet zieker geworden, dus dat sagegratie beleid is maar onzin. Altans dat willen we zo graag geloven. Iets zegt ons dat het niet zo is. Want dat is hetgeen wat je toch wel voelt bij zo'n reünie.

Sommige fokkers houden afstand, sommige fokkers komen niet en sommige fokkers doen alsof er niets aan de hand is. Wat het goede is ligt aan gedachten van de fokker zelf. Ik zelf? Ik ben er huiverig voor. Ik houd er wel rekening mee, ik probeer hoestende fokkers te vermeiden. Maar zoek het aan de andere kant weer op, want ik ben WEL gegaan, en ik sta erachter!

Afgelopen zaterdag en zondag zijn weer donders gezellig geweest, na een aantal maanden of zelfs jaren dat ik fokkers niet heb gezien was het toch weer als vanouds. Niet helemaal natuurlijk gezien er altijd wel een sfeertje hangt van 'oppassen!!!!' voor de bacteriën.

Zoals ik al zei, ik heb het wel opgezocht en toch houd ik mij ermee bezig. Maar andere mensen kunnen je nou eenmaal niet zo goed begrijpen als een fokker dat doet. Je hebt wat gemeen. En dat was in mijn ogen weer duidelijk te merken. Je kan uren weg praten met één persoon, over persoonlijke dingen omdat je elkaar zo lang niet hebt gezien maar voornamelijk over ervaringen. Wat in mijn ogen enorm belangrijk is, en wat het sagegratiebeleid ons weg heeft genomen.

Ik heb mijn reis gestart toen ik Natascha ging ophalen, niet alleen Natascha sprong bij mij in de auto, maar in Barneveld heb ik Kim en Janny opgehaald. Ik ben blij dat we het zo hadden afgesproken, lekker wegkletsen in de auto en het zo wat makkelijker maken voor hen. Zo begon het leuke weekendje al een uur vroeger als gepland. Want toen zaten we al lekker gezellig te babbelen (Lees kuchen) in de auto.

Het was uiteraard weer donders goed geregeld. Dit moet volgend jaar weer gebeuren. Want het houd ons fokkers sterk. Ik had soms het idee dat je er 'een soort van' alleen voor staat. Ondanks dat ik bevoorrecht ben met mijn 2lingbroer Denns. En met zo'n weekend voel je jezelf toch sterker in de schoenen staan. Altans dat heb ik. Lotgenoten contact is belangrijk!

Na iedereen een hand, en sommige een kus te hebben gegeven, hebben we de spullen op de kamer gezet (inclusief zuurstof app.) maar zijn daarna toch gelijk weer na beneden gegaan om eens lekker wat te gaan drinken en te kletsen. Het weekend is vrij kort, dus van elke minuut moet eigenlijk gebruik gemaakt worden. Na een aantal uur konden we vertrekken richting een speciaal ingerichte kamer om wat te eten, wat overigens erg lekker was!

Daarna stond de planning om naar 'Mamma Mia' te gaan. Het toeval trof dat het hotel waar we in sliepen aan het theater vast zat. Dus we konden binnendoor, zonder kou te vatten, ons richting de swingende musical begeven. De musical was erg leuk, en ook weer als vanouds. Ik weet nog dat we vroeger in de bioscoop (met fok) altijd zaten te kloten, en ook dit jaar konden een paar mensen zich niet inhouden. Het voelde weer goed, en de musical was goede entertainment!

De avond zat er al bijna op, maar de nacht moest nog komen. De bar was rijkelijk gevult, ik drink dan wel niet, maar zag een aantal mensen toch een flink aantal cc's aan bier weg drinken. Onder het mom van een lekkere babbel natuurlijk. Om half 2 was het voor mij tijd om na bed te gaan. De bedoeling was om het bad nog aan te zetten, maar ook daar was geen energie meer en ik ben lekker tegen me lieverd in slaap gevallen. Snurk!

De volgende morgen stond het ontbijt gepland. Wat eigenlijk ook het enigste was, na wat overleg met Kim en Janny waren we eroveruit om niet te laat naar huis te gaan. Wat later iedereen een goede actie leek. Want begin van de middag was iedereen al vertrokken.

Ik hoop volgend jaar weer mee te kunnen maken, het is een belangrijk iets, je wordt er volledig begrepen en kan leren van elkaar. Ik ben weer wat wijzer geworden en hoop dat ik anderen ook wat wijzer heb gemaakt met mijn verhalen.

Tot volgend jaar fokkers!

zaterdag 9 januari 2010

Reunie

Na een aantal jaar dat FOK niet meer gehouden 'mag' worden. Is het weer eens tijd voor een reunie.

Gelukkig waren er weer een aantal CFers die de zin hadden om zoiets te realiseren, super!

Morgen is de dag dat we weer bij elkaar komen, het is een weekendje, in Den Haag :)

Altijd leuk natuurlijk om mensen weer te zien, die je al 12 jaar lang op FOK mee maakte, lekker een beetje kletsen en natuurlijk elkaar verhalen aanhoren.

Ik heb er wel zin aan. We zien wel wat de dag morgen zal brengen, gezien het misschien wel niet zulk mooi weer wordt.