donderdag 31 december 2009

2009 - hoogte en dieptepunten.

Vorig jaar schreef ik een stukje, dit ging over de hoogte en dieptepunten van 2008. Nu kan ik me eigenlijk niet veel herinderen van 2008. Gezien ik 23% longinhoud heb merk ik dat ik dingen snel vergeet en echt ga leven met de dag. Gelukkig is het afgelopen weken weer anders. Ik kan meer genieten en kan weer meer aan de toekomst denken.

Vorig jaar schreef ik dus een stukje, een stukje waarin ik ook mijn voornemens voor 2009 ook aan gaf. Ik las ze net over en heb er wel een paar kunnen afschrijven, wat dit jaar dus een goed jaar maakt. Misschien had ik wat teveel op mijn lijstje gezet vorig jaar. Gezien alles niet gelukt is. Maar ik mag niet klagen.

Niet stoppen met school stond op het lijstje, 2009 is een jaar geweest waar echt mijn discipline werd getest, ik ging school verder thuis afmaken gezien het op school mij teveel energy kostte, op het lijstje stond niet school afmaken, wat mij wel gelukt is!

Na een aantal lange maanden ploeteren is DAT me wel gelukt, wat wel het hoogte punt is geweest van dit jaar. Ik ben tussendoor een aantal keer gestopt, maar heb gelukkig de draad weer op kunnen pakken. Thuis wordt je nu eenmaal snel afgeleid en heb je geen steun van je mede studenten. Ben dan ook blij dat ik mijn papiertje toch nog heb kunnen halen, dat was eigenlijk een soort wens om voor de transplantatie toch nog een papiertje bemachtigd te hebben.

Eind 2008 stond ook op mijn lijstje gelukkig zijn, iedereen is natuurlijk op zijn manier gelukkig. Ik moet gelukkig zijn en worden van kleine dingen. Dit red ik al jaren maar dit jaar was toch wel een stuk lastiger. Ik merk dat cf in 2009 mij echt schade aan heeft gericht. Dingen die ik graag wil heb ik op moeten geven en kan eigenlijk weinig meer.. Magoed, ik ben iemand die positief in het leven staat, ik ben dan ook aan het genieten geweest van andere, kleine, dingen. Wat mij gelukkig maakt. 2010 wordt hét jaar!

Nieuwe longen en volgás kunnen gaan met mijn skyline stonden ook in the to-do-list. Deze beiden dingen staan dan ook in het lijstje van de lijst van 2010. Jammer genoeg. Nieuwe longen had ik graag willen krijgen, maar het is nu eenmaal niet zo. Wel een vreemde gewaarwording eigenlijk.... Het idee dat er nu ergens iemand loopt met longen die straks in mijn lichaam zullen bevinden. Het zal een zware operatie worden, maar ik ga het redden!

Dat stukje over de Skyline, sjah.. Ik kan er weinig over kwijt. Wat dat betreft is het jaar echt weggegooit. Magoed, begin 2010 zal die zeker gaan rijden gezien mijn sportautootje bij Jeroentje.nl staat voor het afbouwen. Ik heb wel veel geleerd op auto/skyline gebied. Heb samen met me broertje het blok begin 2009 uit elkaar gehaald en half 2009 weer in elkaar gebouwd. We hebben 'samen' het blok in de auto gelegd en zijn zo verder gaan knutselen. Alles is eigenlijk zelf gedaan tot op het laatste beetje wat Jeroen nu doet voor mij :)

Er stonden nog 2 dingen op het lijstje. Gelukkig zijn met Natas en samenwonen met haar.. Nu is het gelukkig zijn zeker gelukt, natuurlijk met up en downs, maar dat heeft iedereen in zijn relatie, onze relatie heeft natuurlijk erg veel te lijden gezien ik erg ziek ben en andere factoren. Maar we kiezen voor elkaar en zullen het daarom ook redden 'tot de dood ons scheid'. Dat samenwoon stukje is in dit jaar niet gelukt. Deze maand hebben we wel stappen gezet zodat we begin 2010 in een huisje komen te zitten. De papieren liggen klaar en ik wacht nog op een brief. Dan zal het opgestuurt worden en is het een kwestie van tijd voor ik een huis heb. Natas trekt hier natuurlijk bij in!

2009 was een jaar met veel ups en downs. Ik heb in 2009 meer tegen slagen gehad dan in een ander jaar. Voornamelijk op het gebied van mijn ziekte natuurlijk. Ik heb al vaker gezegt, als ik CF niet had was het een perfect leven. Jammer genoeg heb ik dat niet, maar met nieuwe longen komen we een heel eind.

2010 zal hopelijk ECHT 'mijn' longen brengen. Ik hoop tot die tijd stabiel te blijven en vanuit mijn woonkamer opgeroepen te worden. Ik zal ervoor zorgen dat ik goed en stabiel erin ga, en er sterk uit kom. Ik ga in 2010 weer beginnen met 'sporten'. Een jaar lang niet gedaan, maar het MOET en dat zal dan ook gebeuren.

2010 zal ook een jaar worden van genieten.

Ik zal in 2010 volgas aan komen rijden bij mijn eigen huis, waar die dan ook staat, zal de motor van de skyline uit laten draaien en genieten van de ronkende PK's onder de kap. Zal naar mijn huis kunnen rennen met mijn nieuwe longen en zal daar mijn sexy vriendin aantreffen in een perfect ingericht huis. Tijdens het binnenstappen zullen 2 kleine keffertjes tegen me been aan springen van geluk. 'De baas is weer thuis van zijn tourtocht met DE club' zullen ze denken... Moe maar voldaan van de paar honderd-KM-tourtoch zal ik op mijn ultieme plofbank (die er moet komen!!!) ploffen. En zal ik samen met mijn vriendin uitkijken op een mooi jaar, en wat nog komen zal gaan. Werken, genieten, zwemmen, fietsen, op vakantie naar het buitenland en niet meer benauwd zijn. 1000% meer genieten in 2010 dan 2009/8 en de vorige jaren dus!

Dat wordt mijn droom voor 2010. En ik zal het waarmaken!

dinsdag 29 december 2009

Kerst shoppen.

Vandaag stond in de planning om eens te gaan shoppen.

Gezien er nu een lekkere korting over al het kerst assortiment zat, was het donders fijn shoppen.

De planning is om, wat ik overigens nog niet verteld heb, op mezelf te gaan. Aantal redenen.. De grootste is dat ik er gewoon aan toe ben, wil het gewoon graag, en al helemaal SAMEN met mijn vriendin.

Dat bracht dan ook de reden, dat het eens tijd werd om wat dingen te verzamelen. Dat doen we uiteraard al langer, dus al het keukengerei is er al, en zo wat meer spul. Maar zoals de topic titel al zegt, was het nu tijd voor KERST!

Er was hier een winkel open met een 40% korting, lekker getal, moest aan het eind een flink bedrag afrekenen... Had er niet aan moeten denken om 40% meer te moeten betalen, dan was ik nu al blut! Hahaha.

Zodoende zijn de kerstballen al in tha house, en wat versieringen, lampjes (Wat zijn die dingen super duur zeg) en wat ander kerstspul.

Op na een eigen huis..... En na volgend jaar kerst, donders wat heb ik toch zin in een eigen plekje.. Samen dan! ^^

woensdag 9 december 2009

Transplantatieplek.

Na 2 jaar en 108 dagen op de lijst te hebben gestaan (Heb zo'n dagenteller geplaatst, dus kan dat precies bijhouden) was ik toch eens benieuwd op welke 'transplantatie-plek' ik nou stond.

Ik vraag het 'eens in de zoveel tijd' aan, daarbij kan je de lijst een beetje in de gaten houden waarop je staat (A-positief in mijn geval). En moet zeggen, die lijst gaat wel redelijk goed.

Ik zeg niet voor niets een BEETJE in de gaten houden, want je kan er gewoon geen tijd of iets aan vast knopen. Maar toch vind ik het fijn om te horen like this!

Zou bijna vergeten op welke plek ik nu sta, men zegt dat er nog 4 wachtende voor mij staan.
Hoeveel dat er vorigjaar nog waren weet ik niet. Maar de 4e plek is toch goed voor hoe ik mij nu voel!

Hopelik is deze sinterklaas/kerst/nieuwjaar het laatste jaar met deze set, en kom ik zonder teveel poespas in aanmerking voor de nieuwe longen en zal ik goed en snel opknappen.

Daar streven we naar, en ik geloof daarin, dus dat moet zekers lukken!!!

woensdag 2 december 2009

Sinterklaas was vroeg dit jaar.

Het is dan nog geen sinterklaas, maar dit jaar was hij wel vroeg. Ik zie namelijk al een grote mand met vele kado's staan. Ik schat dat het er een stuk of 30 zijn. En er moet nog van 1 stel kado's in. Dat wordt nog wat, volgens mij zijn we a.s. weekend tot midden in de nacht bezig met kado's uit pakken. Wel een leuke bezigheid trouwens!

Hij kwam niet alleen vroeg dit jaar de kado's afdroppen. Hij had ook nog de neppe-mexicaansegriep bij mij neer gedumpt. Ik zeg expres nep omdat ik een aantal dagen flink beroerd was na de mexicaanse griep. Ik ben er flink van geschrokken destijds gezien ik net een aantal dagen van mijn kuur af was. Ik dacht bij mezelf "het zal toch niet waar zijn, nu al weer ziek, zwak en misselijk". Maar gelukkig had mijn vriendinnetje gelijk en moest ik gewoon even uitzieken. Na een aantal dagen flink beroerd was het over en nu voel ik mij weer 'tip-top' in orde.

Ik ben benieuwd of ik straks trouwens kan slapen, dit kon ik zondagavond ook al niet want ik zou een koper krijgen voor mijn auto, die jammer genoeg niet kwam. Morgen komt er wel iemand, ookal weet ik dat ik een goede auto verkoop, toch ben ik er altijd huiverig voor. Je weet immers nooit wat voor soort mensen er op de stoel staan. Het zal de zwarte piet maar wezen!

Binnenkort krijg ik ook een nieuw kopje op deze blog, ik kan er 5 hoofdstukken over schrijven maar zal het kort houden. Gezien onze situatie zijn wij bezig met een naamswijziging, ik zal Mike blijven heten, maar de achternaam zal verandert worden naar 'Bakker' ipv Wevers. Menig mens weet de reden hier wel voor, ik zal dus mijn email gaan veranderen, en de naam van mijn blog. Mijn nickname zal wel Mikwev blijven, gezien dit niet percé aan de naam Wevers vastgekoppeld is. Dus de link richting deze blog zal hetzelfde blijven.

Hebben jullie verder allemaal al het boek 'Jong' gekocht, om mijn verhaal (en die van Dennis) te lezen? Mijn vriendin heeft vandaag het laatste exemplaar hier in Apeldoorn uit de winkels geplukt. Het scheint goed te worden verkocht gezien die nu al uitverkocht is. Altijd mooi, er staat ook een linkje in naar deze website, dus wellicht krijg ik er wel nieuwe blog-bezoekers bij :)

Ik ben blij dat ik me weer erg lekker voel, wat heb ik afgelopen tijd toch een klote-cf-tijd gehad, dit zal waarschijnlijk wel doorspelen tot ik nieuwe longen heb gekregen, maar nu voel ik mij goed, en daar gaat het om! Ik zal netzo als vorig-jaar nog nabij nieuwjaarsdag een stukje schrijven over hoe het afgelopen jaar is gelopen, en hoe en wat er allemaal aan mijn leven is verandert. Als ik het nu bekijk zit het vol ups and downs, het was geen fijn jaar maar gelukkig blijf ik altijd positief!

Volgend jaar zal mooiere tijden brengen, dat weet ik 100% zeker.