vrijdag 22 mei 2009

Zwembad aanrader!

Daar gaan we weer, een klein verhaaltje, en tevens een aanrader voor CF-ers!

Sinds enkele jaren kunnen mijn longen het zwemmen niet meer aan, vroeger gingen we elke week zwemmen in het nabijgelegen Malkander zwembad. Daarna is het minder geworden, tot het op een gegeven moment niet meer ging.

Ten eerste is het ongelooflijk koud in de meeste zwembaden, en wat krijg je dan, weinig lucht. Niet fijn voor 'ons' met al weinig lucht.

Daarnaast is het klotsende water na een paar uur zo vervelend en gaat de hartslag omhoog, ik merk altijd aan mezelf dat ik dan wel 2 keer per seconde ademhaal, en dat gaat gewoon nog een half uur door als het niet langer is, lekker hijgen in het water, lekker moe worden! Niet zo fijn dus.

Ik heb afgelopen 2 jaar geen zwembad meer aangeraakt, alleen het idee al, die gaten van drains en littekens interesseren me geen moer, maar die koud, die kortademigheid wat erbij komt enz, ik moest er niet aan denken!

Totdat we na www.prestonpalace.nl/ gingen, daar is het water heerlijk, als je erin stapt wordt je lucht je niet ontnomen, en daar kan ik wel lekker de beest uithangen! Tevens is het erg leuk, ze hebben er vanalles, ook regent het soms in het zwembad! Grappig hoor!

Ik ben er eergister weer geweest, het is vanuit mijn huis 40 minuten met de auto, maar zeker de moeite waard! Gister was het een prive zwembad, want er waren 5 mensen extra, en het is er best groot!!! :D

Ik heb gister genoten, en dat voor de 2e keer, en zal er zeker vaker heen gaan, ik vind dat je als longpatient er lekker kan vertoefen, je stapt het water in en het is gewoon heerlijk!

Het is natuurlijk wel wat duurder dan normaal, 16.50 p.p. maar daar krijg je wel een hoop voor, souna's, stoombad, zonnehemels, drinken en eten. Alles bij de prijs in!

Tipje van Mik ^^

dinsdag 19 mei 2009

Gesprekje met school.

Pfuu, men heeft wel mijn neue wielen gezien toch? ^^

Damn wat staat dat wit toch goed onder de auto, getver!
Het is wel poetsen hoor, magoed, dat laat ik doen, of door de wasstraat of door iemand anders hehe, 2 dagen met de auto rijden en ze zijn al grijs/zwart, magoed, als ze gewassen zijn BLINKEN ze ook echt!!

Daarnaast vandaag een lastige afspraak gehad, school kwam langs. Vanaf december zit ik thuis, en had toen nog wel wat energy voor school, dus zou gewoon dit examenjaar afronden, maar dan thuis.

Echter is het er in geslopen dat het slechter ging en dat school een beetje in een stoffig hoekje werd geschoven. :(
Ik was veel bezig met mezelf, vrienden en lol maken en dacht niet meer aan school, opzich logisch in mijn geval toch?

Afgelopen week heb ik maar weer mailcontact gehad met school, ik lag vele dagen/nachten te piekeren, overdag ging alles goed maar snachts piekerde ik me de tering over waarom ik niet dit en dat deed.. Pff! Best vermoeiend, maar soms kan je gewoon niet anders, het is niet zo dat ik het niet WIL..........
Dus afspraak gemaakt met mentor van school, die kwam om 11 uur hier en is net gevlogen. Ik zou het met dr hebben over mijn voortgang, over hoe ik nu verder kon, over het stage (wat niet lukken kan/wil) en over toch stiekem een papiertje.. Want 3 jaar school weggooien is echt niet mijn ding!

Vandaag tot de conclusie gekomen dat ik genoeg gedaan heb voor nivo 3, ik moet nog een 2tal opdrachten maken waar ik al lang les in heb gehad na mijn weten, dus het moet een 'appeltje-eitje' worden...
Dan krijg ik, jammer genoeg maar goed voor nu, een nivo 3 diploma, terwijl ik voor nivo 4 ging, magoed, dan heb ik tenmiste wat en heb ik voldoening in mijn koppie en kan ik dat dat stuk uit mijn hoofd zetten.

Daarna kan ik ervoor kiezen om toch nog nivo 4 te doen, ik heb vele opdrachten die nodig zijn voor nivo4 en die bewaar ik uiteraard op mijn externe harde schijf, want who nows als ik het nivo3 papiertje heb, dat ik gewoon door ga en mezelf een poepie laat ruiken!

Op dit moment is het dus weer een vreugdevol vooruitzicht, ik had niet verwacht om toch een papiertje nog te halen, en of het nu nivo 3 of 4 is, het scheelt maar één letter hehe

vrijdag 8 mei 2009

Er zijn nog 7 wachtende voor u.

Getver, soms snap je het niet!

Ik vraag eens in de zoveel maanden even mijn plekkie op de lijst aan, eventjes checken toch, beetje bijhouden kan geen kwaad. En vooral van de positieve berichten van laatst dat er zoveel getransplanteerden waren zou je toch denken dat je leuk nieuws hoort.

Nu is het zo dat ik 5 maanden terug voor het laatst heb opgevraagt, eerst deed ik het vaker, maar tegenwoordig één keer in het half jaar, toch best spannend zoiets, maar vind het wel fijn om te weten. 5 maanden terug stond ik op dezelfde plek als nu, en dat was toch wel een domper. Waar zijn alle andere longen gebleven en wordt er dan niets getransplanteerd ofzo? Ik snap natuurlijk wel dat er meerdere lijsten zijn en mensen urgent worden en dat die voorgaan enz, dus ik bekijk het wel logischerwijs, maar toch zegt iets in me dat ik wel minstens 1 plekje na onder gegaan zou zijn, NOT!

Laatste tijd, vooral sinds ik nu wat langer thuis zit, denk ik er wel meer aan, vooral als ik savonds alleen slaap zonder Natas kan ik soms niet in slaap vallen of ga ik zitten malen en doen. Samen slapen is ook niet altijd een optie dus daar verzin ik soms wat anders op, gewoon lekker in bed beetje flaptopperen tot ik bijna in slaap val oid, dus zie het soms wel half 3 worden, best slecht!

Overdag heb ik nergens last van, ik ga en sta waar ik wil tot nu toe, alleen school red ik dus niet, morgen is het weer zo'n leuke dag, dan vieren me vriendin en dr mama hun verjaardagen, de ene is 21 (me vriendin, duh) en dr moeder is 50, op na een groot feest dus! Niet meer nadenken over dat klote nieuws van vandaag en goan met die banaan, morgen word het genieten!!! :)

dinsdag 5 mei 2009

Dagen teller

Zo!

Net even snel, want kon toch niet slapen, een teller gemaakt die bij houd hoeveel dagen ik op de Transplantatie lijst sta.

Stiekem gestolen (afgekeken, ligt eraan hoe je het ziet) van Twan zijn site, maar opzich erg leuk om zelf ook op de site te hebben.

Het interreseert me ook wel, het zijn al best veel dagen voor mij! Anderen staan er langer op, magoed, baas boven baas hé haha

zondag 3 mei 2009

Drukke week

Afgelopen 2 weken waren drukjes, altans dat gevoel heb ik nu.

Ik heb een 9 dagen niet thuis geslapen. Opzich geen probleem maar mijn eigen bedje slaapt toch wel lekker! Ik heb namelijk in Dennis zijn huisje gezeten... Een soort van proef-samenwonen, maar dan al voor de 3e keer ofzo haha.

Dennis was namelijk met zijn vriendinnetje Anneleine voor een aantal dagen naar Milaan gevlogen, er even tussenuit! Daar maak ik (mits de kans eris) gebruik van om lekker met mijn meisje te vertoeven in zijn huis!

Het weekend daarvoor heb ik bij mijn vriendin geslapen om daarna bij Dennis in huis te trekken en om voor zijn geliefde Wiebel (is een poes) te zorgen. Daar doe ik het natuurlijk niet voor, ik zit er voor mijn rust en om lekker alleen te vertoeven met mijn vriendinnetje!

Soms is het zo enorm lekker om het om je heen rustig te hebben, zo bleek ook afgelopen week.
Natascha, mijn vriendin, moest die week wel veel werken, opzich wel jammer want uitslapen ben ik tegenwoordig erg goed in, het lijkt alsof ik het nodig heb, alsof het moet. Dus dan doe ik dat maar. Echter wel wat ongezelliger, maar ik was altijd wel weer wakker toen mijn vriendin weer terug kwam.

Daarnaast had ik, als mijn meisje smiddags moest werken ipv smorgens, lekker de tijd om voor mezelf bezig te zijn, heb die week veel vertoeft achter de PS3!

Ik kon ook gebruikt maken van Dennis Audi A6 speeltje ^^ Me vriendin nam elke dag mijn daily 306 (daarnaast heb ik nog de Skyline) mee naar haar werk, dus ik kon lekker rondjes blazen met de A6 haha..

Afgelopen week in Dennis huis is mij goed bevallen, en mijn meisje ook! De rust om je heen en het samen eten en avonden alleen thuis zijn doet goed, en dat terwijl wij samen toch veel 'weg' zijn of ergens zijn waar het 'druk' is. Misschien dat het daarom zo lekker was alleenig te zijn!

Ik hoop dat Dennis nog veel op vakantie gaat haha, of (dat hoop ik nog meer) dat ik en Natascha snel de kans zien om een eigen stekkie te krijgen, want oh oh ohh... Wat is dat toch lekker!