donderdag 13 november 2008

Dagje Schiphol + Flight simulatorr

Darn wat enorm vet!

Ik kwam terug van Gran Canaria, en er werd me verteld dat ik binnenkort weer op schiphol kwam!

Dennis had viavia een aanbod gekregen om een dagje op schiphol te vertoeven, eerst mochten we naar de docks, Hier kregen we de oude banden te zien, en de nieuwe, hoe ze de remmen reviseerden enz

Daarna gingen we na een ander dock, daar stond een 747-800 voor 2 weken in 'opslag' voor klein onderhoud, hier hebben we onder/boven/in/op het vliegtuig gezeten, zo gek niet te bedenken!

Tevens hier in de cockpit gekeken. Even loeren, en NIET aan de knopjes zitten haha! We zijn zelfs een piepklein trappetje in een vliegtuig omhoog gegaan, hier kwamen we bij 8 bedden uit waar de stuardessen slapen tijdens vluchten van een 14 uur oid


Daarna gingen we na een ander dock, hier stond nog een boing 747-800 in opslag voor ruim 6 weken, deze was volledig ingebouwd in stellingen, je zag zowat het vliegtuig (WAT SUPER GROOT IS OVERIGENS) niet meer...


Hier staan ze voor groot onderhoud, alles word hier gecheckt zo ongeveer, ze halen de flaps eraf, alle 4 de motoren gaan eraf, echt zowat kaal gemaakt om alles te controleren op gebreken of vervangen omdat ze aan de nodige vlieg uren zijn 8)
Daarna hebben we even bij een ander dock gekeken, daar stond een kleiner vliegtuig, dit dock was de 'spuitkamer' daar worden de vliegtuigen geschuurt en opnieuw in de lak gezet, en niet eens met een roller, maar met een spuitbus, gekken werk joh! :lol: :lol: :lol: Je zou maar een vleugel van een boing moeten schuren ofzo, want dit gebeurt met de hand, toch niet normaal hahaha

Daaarna zijn we op hun kosten wezen eten,.. We hebben het netjes gehouden!!!! Onder het eten kregen we een KLM tas met de nodige goodies erin, uberkleine speelkaarten, klm vliegtuig (1 op 250 ofzo) enz :)

Toen begon voor ons het echte werk, rondom een vliegtuig lopen was natuurlijk super leuk, en echt mooi om te zien, waar die wielen na binnen gaan enz enz, echt tof hoor! En groot! :lol:
Magoed toen moesten we de auto pakken richting een ander gebouw, hier sotnden een 10 flight-simulators!!!!!!

Wij mochten gebruik maken van 1 dag, na een uur wachten en babbelen kregen we de zogehete *naamkwijt* hier kregen we uitleg over het vliegtuig en hoe alles in zijn werk ging.. wat we gingen doen en hoe het moest...
Toen mochten we instappen, een enorme kabine, en vanaf 1 punt was het PRECIES zoals de cockpit in het vliegtuig, vet toch! We mochten kiezen of we piloot of co-piloot wouden zijn,... PILOOT natuurlijk!!

We begonnen met het taxi'en na een opstijgbaan vanaf 'schiphol' zelf, letwel, vanaf nu was het menis want alles reageerde vanaf dat punt als een echte 737..
Na dat stukje taxi'en dus VOLGAS! en op gegeven moment dus opgestegen, allemaal zelf hé, en het ging nog goed ook! lol Toen zijn we richting Apeldoorn gevlogen met een 800 kmph om ons huus te zoeken, niet gevonden dus maar terug richting de zee, ik ben toen geland op Rotterdam airport, ging een klein beetje (veel) onbenullig, maarrrr ik was wel heel aan de grond.

Ondertussen hebben we wel regen, volle zon, andere verkeersvliegtuigen enz gezien, want achter de piloten zat me broer en een andere man, deze konden alles regelen, van het weer tot andere vliegtuigen die je moet ontwijken, ze konden er zelfs voor zorgen dat een motor uit viel oid, vet toch.

Dennis mocht ook een uur vliegen, ook Dennis begon met taxi'en en opstijgen van Schiphol, daarna heeft hij met volle vaart langs de verkeerstoren gevlogen op een kleine 50 meter van de grond, en dat is echt LEVENS ECHT!

Daarna hebben we ervoor gezorgt dat Dennis een ander verkeersvliegtuig moest ontwijken, dit ging nog ma net goed, anders was het dus einde verhaal hahaha! En toen moest Dennis landen, stiekem hadden we ervoor gezorgt dat als hij geland was en 100kmph reed zijn landingsgesteld linksachter wegklapte, dus zodoende... Hij lande natuurlijk vet onbenullig en ging vol in de remmen, het was even stil, en toen BAM! Dik schokken en we gleden dus vol over het gras en kwamen na meterssssssssssss stil! Dikke crash, hahaha, en dat voel je joh! ^^

Toen hebben we nog even gevlogen en geland op een super klein vliegveld in de bergen, daar kan je nét landen.. Wat wel lukte, we vroegen daarna of de 'co-piloot', wat een gepensioneerd piloot was, eens wou landen, en wat ging dat soepel zeg, pff! Wel hadden we ervoor gezorgt dat er ijsel op de weg was, kats glad dus, en zodoende schoof hij aan het eind de landingsbaan af haha, gewoon te glad, voor hem en voor iedereen, een dikke ervaring dus deze dag, wat vrijwel niemand mee maakt!

Filmpje (zonder geluid en slechte kwali) van het landen dat Dennis doet inc dat het fout gaat =)

dinsdag 11 november 2008

Vakantie was TE goed!

*Fotos komen later, srry*

In de vorige blog was te lezen hoe ik en me vriendin een beetje de voorbereidingen hebben gemaakt om op vakantie te gaan, de 8e zijn we weer terug gekomen van onze vakantie, tjeempie wat was dat genieten op vakantie zeg!!!!!

Ik heb niet echt een dagboek bij gehouden. Maar kan nog wel een aantal dagen voor me halen en vertellen wat we hebben gedaan, sommige dingen houden we natuurlijk voor ons zelf :)

We kwamen aan op schiphol en zijn gelijk gaan inchecken, ze vroegen niet eens wat voor apparaat dat zuurstofding was en ook geen problemen met de medicatie, gelukkig maar want hier zag ik eigenlijk het meeste tegen op. Stiekem was ik ook een beetje gespannen hoe het ging in het vliegtuig, we vlogen op 11 km hoogte, maar heb gelukkig geen last gehad van mijn longen!

Daar aangekomen was er reisleiding en een bus, huppa de bus in en weer uitrusten van het sjouwen met de bagage. De bus ging rijden en gelukkig waren wij de 1e die bij het hotel werden afgezet, en wat was dit een SUPER hotel zeg, we hebben het er ruim van genomen en dat was ook wel te zien, hoe mooi was alles en hoe luxe, superrs!

We konden niet gelijk de kamer in maar hebben ons eerst op een bankje neergeploft om even te genieten van de 24 graden die op ons bolletje scheen, eindelijk tijd voor ons zelf, eindelijk geen gezever en eindelijk genieten van mekaar met het verstand op 0! Niet meer nadenken over nare dingen en gewoon goan met die banaan!

Eenmaal aangekomen op de kamer hebben we het een beetje ingericht, een fooitje neergelegt voor de room-cleaner Rosa en zijn we een uiltje wezen knappen, de bedden waren wel redelijk te doen gelukkig!! Rond etenstijd werden we weer wakker, dus even snel douchen en hupla richting restaurant! :)

We hadden half-pension geboekt dus ideaal, ochtend en avondeten bij de prijs in, en luxe gek! We kwamen dus aan in het restaurant, de deur werd opengehouden en we werden na een gedekte tafel gebracht, daar werd gevraagt wat we wouden drinken en alles lag al klaar. Elke dag konden we kiezen tussen talloze maaltijden, elke dag werd het natuurlijk stukken vlees! (Voor mij dan) ^^

De volgende dag (dag 2) hadden we een rondleiding met een tourbus door Playa, best leuk en hier kwamen we ook Jan en Renate tegen, dit is een koppel wat ook nog jong is en hiermee zijn we de volgende dagen elke dag leuke dingen wezen doen, hun waren er maar 8 dagen (zaten we ook mee in tha plane) en daarna zouden wij saampies nog een 3 dagen alleen hebben) Na de busreis en wat uitleg over verschillende uitstapjes zijn we richting strand gegaan.. En wat is het daar mooi zeg! Pfuu!

Je kan daar gewoon vertoeven zonder wat te doen, natuurlijk gingen wij wel een aantal uitstapjes doen, en dat samen met J&R. (Jan en Renate)

Elke dag zijn we een drankje wezen drinken bij onze vrienden van Coco, dit was een Cafe op de boulevard waar ze lekker eten hadden en gekke bediening haha! Hier hebben we natuurlijk een foto van en onze eigen ervaringen, maar de foto komt later, de fotos staan nog niet online namelijk.

We zijn in deze 11 dagen ook na Palmitos Park geweest, echt een leuk park met vele dieren en op een mooie locatie, 5 jaar geleden was ik ook op Gran Canaria en ook in dat park, tussendoor is het park afgebrand en opnieuw opgebouwd, en nog super ook! Op de heenweg kwamen we nog een rare situatie tegen, het park bevind zich in de bergen, en daar reden we met een bus. We kwamen een andere bus tegen maar die kwam niet langs ons op, dus de andere bus ging in zijn achteruit de berg weer deels op, bochten door enz, levensgevaarlijk als je het met mij vraagt! :)

Ook hebben we een JeepSafari gedaan, we werden smorgens om half 9 opgehaald bij het hotel en gingen met de jeeps de bergen in, hier en daar gestopt voor wat informatie en leuke uitzichten. Ook zijn we op de bergtop geweest van de hoogste berg van Gran Canaria, echt mooi, maar koudddd! Zaten we dan met onze korte brok (rokje voor de vrouwen) en tshirt, brrrrr! Dat was op het moment niet leuk maar nu wel =D

We hebben ook gegeten en zijn op het einde van de Safari een deel offroad gegaan, echt te vet, bergpasjes af op onverhard terrein en lekker gek doen, dat ging hard joh! En dat met een aantal jeeps achter mekaar,.... Achteraf gezien wel leuk, maar wel een risico voor de longen. Magoed, verstand op 0 toch..... ^^
De dag eindigde rond een uur of 5, veel gezien en we hebben de video gekocht die een camera-man heeft opgenomen, te fun!

Tevens hebben we Kameel gereden, of eigenlijk drommedaris.. Ik noem het maar Kameel-darissen.. Waarom ze het de 'kameel-safari' noemen is me echter nog een raadsel... Ook hiervoor werden we weer opgehaald bij onze hotels en gingen we richting de (lelijke) kameel-darissen, daar wat gedronken en even geouwehoert en na de uitleg hoppa die kameel-darissen op, J&R zaten op de kameel voor ons en wij waren de ééna-achterste, die dingen stijgen best lomp op, je zit niet vast en zou er zowat vanaf vallen, na een stuk gelopen te hebben wat natuurlijk wat leuke momenten met zich mee brengt kwamen we weer terug... Voor de vrouwen hadden ze nog een kleine 'show'..

Errr werd een kameel-daris tevoorschijn gehaald en de vrouwen moesten deze, met hun mond, een koekje voeren, Jan heeft hier fotos van gemaakt wat natuurlijk leuk erop staan, je moest de gezichten eens zien van die vrouwen.. Stel je maar eens voor, hoe groot zo'n bek van een kameel-daris is vergeleken met die van een vrouw, die slokt je zo op! Haha!~
Na dit leuke avontuur zijn we nog verder de bergen in gegaan, op vet smalle wegen met stijle afgronden, er lagen zelfs een aantal auto-onderdelen (deuren) in de afgerond... Brr!!! =D

Daar hebben we op het randje van een berg in een restaurant wat gegeten, lekker kippie met Gran Canarische aardappels en sla, die kip is daar wel lekker zeg!! En daarna zijn we weer richting huis gekeerd, weer richting de 'in-de-afgrondliggende-deuren' en erlangs op, best een eng stuk! En zo'n scheiterd ben ik nou ook weer niet :)

Tevens zijn we op een Markt geweest, waar je door iedereen aangesproken word en om je oren word 'kijken kijken niet kopen' geroepen, echt wel leuk om mee te maken, we zullen het niet hebben over de 'negers' op de boulevard met hun horloges en brillen.. Want een NEE kennen ze niet, gek geworden!!!!!

elke avond hebben we gekeken bij wie een leuke voorstelling was in het hotel, ene keer bij J&R en de andere keer bij Natas en Mij. We hebben wel redelijk wat gezien, zal niet in detail treden want dan word het wel een enorm verhaal, maar we hebben een lingerieshow gehad, travestietenshow, animalshow (hagedissen, slangen, krokodillen enz) en nog een paar animatieshows. Echt wel leuk, en hier natuurlijk fotos van om later nog eens na te kijken.

Nadat J&R weer terug gingen na het koude Nederland konden Tassie en Ik nog even vertoeven op het eiland en genieten van de zon, het water, de lekkere drankjes en natuurlijk mekaar, die Natas is toch leuk joh in zomer kleren, Jummie! =D

We hebben de laatste 3 dagen met ze 2 weinig uitgespookt, beetje na de boulevard, wat shoppen, na 7 dagen is het eten in eigen restaurant wel verveeld dus de laatste 4 dagen zijn we uit eten geweest en natuurlijk hebben we nog veel het zeewater gevoelt en gezien. Echt lekker joh op vakantie met je meisje, ik zou zo weer gaan!

Nu we weer terug zijn in het koude kippelandje moet het normale leven weer opgepakt worden, vrij lastig nog, maar komt goed! Is altijd wel even hard om weer 'hier' te zijn omdat het daar zo geweldig was maar thuis hebben we het ook wel goed voor mekaar!

Een paar ribben armer, en hele mikmak vol met leuke momenten rijken, de vakantie was het waard, ben echt blij dat we gegaan zijn, iedereen verklaarde ons voor gek, maar dit kunnen ze ons niet meer afpakken!